Как да намалим миризмата на тялото след дълъг, изморителен и горещ

...
Как да намалим миризмата на тялото след дълъг, изморителен и горещ
Коментари Харесай

Как да намалим миризмата на тялото? 8 доказани трика

Как да понижим миризмата на тялото след дълъг, изтощителен и парещ ден на работа или след тренировки във фитнеса?

Не мирише идеално, нали? Когато миришем по-малко от мечтаното, терзанията ни се ускоряват при мисълта, че изглеждаме по-малко представителни за нашите връстници, сътрудници и другари.

Но няма защо да се притеснявате, ето някои оферти по какъв начин можете елементарно да намалите миризмата на тялото.

Как да понижим миризмата на тялото?

Телесната миризма се крие зад доста аргументи. Неприятната миризма нормално не е опасност за вашето здраве. Нито в множеството случаи значи някакви съществени болести. Но това провокира безпокойствие и остава като стеснение в живота ни.

За да избегнете това стеснение би трябвало да знаете, че точно потта и бактериите предизвикват неприятната миризма.

Някои хранителни артикули ни карат да се потим повече или карат потта ни да носи повече от нормалната неприятна миризма.

Ето няколко съвета по какъв начин можете да миришете добре и свежо през един тежък работен ден.

1. Къпете се постоянно, бъдете чисти

Душ всеки ден, в случай че е належащо, с добър сапун или измиване на тялото. Използвайте гъба за тяло, в случай че е належащо.

Отмийте потта, мръсотията и замърсяванията от повърхността на кожата. По-добре е да се изкъпете в границите на минути след всяко упражнение, което ви разрешава да се изпотите.

Тъй като не е допустимо постоянно, избършете потта си с забрадка незабавно щом можете.

Не нанасяйте талк на прахуляк, защото той не оказва помощ за понижаване на отделянето на пот, а по-скоро затваря порите на кожата ви и вследствие на това се появяват петна.

Посетете доктор, в случай че казусът ви с изпотяване наподобява сериозен. Докато се къпете, обърнете повече внимание на тези области, където се потите доста, като подмишници, врат и други

2. Изберете антибактериален сапун

Антибактериалните сапуни нормално са без мирис и меки. Антибактериалният сапун ще ви отърве от бактериите в частите на тялото ви, които миришат на пот.

Използвайте ободрителен Марсилски сапун, с цел да се отървете от телесната миризма.

Тези сапуни ще убият бактериите, които от време на време също предизвикват инфекции. Известно е, че антибактериалните сапуни се борят с миризмата, тъй че търсете подобен, който не нервира кожата ви.

Много е евентуално да намерите антибактериален сапун, който механически е по-добър от антибактериален гел за тяло.

3. Подсушете добре тялото си с забрадка

След душ или вана постоянно не обръщаме внимание на значима част от нашия хигиеничен развой. Това значи, че избърсваме тялото си задоволително добре.

Ние или търкаме нападателно, или го оставяме да изсъхне, което кара микробите да се задържат по повърхността на кожата ни.

Трябва да почистим тялото си добре и да се преборим с микробите и миризмата, като се подсушим изцяло с мека забрадка.

Чистото тяло затруднява размножаването на бактериите по повърхността на кожата ви, като по този метод предотвратява дейно телесната миризма.

4. Перете облеклата си постоянно и ги поддържайте да миришат добре

Чистите и свежи облекла освен ви карат да изглеждате умни и представителни. Те също оказват помощ в битката с миризмата.

Перете постоянно, не позволявайте петна от пот да останат по вашите блузи, ризи и топове. Не носете непрани облекла, които са имали директен контакт с кожата ви през вчерашния ден, до момента в който сте се потили.

Винаги хвърляйте облеклата си в пералнята или коша за пране след тежък работен ден. Тези правила следват освен за вашите горнища и долнища, само че изключително за вашето долни дрехи и чорапи.

Чорапите, обувките и бельото издават неприятна миризма, в случай че не се перат след всяко носене, тъй като са в директен контакт с кожата ни.

Погрижете се и за обувките си. Когато и да ги сваляте вкъщи или на открито, несъмнено сте забелязали отблъскваща миризма от тях.

Именно потта и бактериите предизвикват неприятната миризма. Сменяйте постоянно стелките в обувките си и нанасяйте дезодорант на прахуляк в обувките си. Когато сте в дома си, ходете боси, в случай че е допустимо.

5. Имайте уравновесена диета и кажете „ не “ на избрани храни

Някои хранителни артикули ни карат да се потим повече или карат потта ни да носи повече от нормалната неприятна миризма.

Не забравяйте, че вие ​​сте това, което ядете и рано или късно това ще се отрази на тялото ви. Ако се чудите по какъв начин да намалите телесната миризма, тогава не забравяйте да следвате здравословна диета.

Особено като миризмата на тялото ви през множеството време. Проучванията демонстрират, че пикантната храна ни кара да се потим повече и в последна сметка може да докара до неприятна телесна миризма.

Особено миризливи хранителни артикули или подправки също могат да повлияят на миризмата на потта ви като чесън, люти чушки, лук и други

Алкохолните питиета, кофеинът и неприятните привички като тютюнопушенето може да ви накарат да се потите по-често и да създадат потта ви изключително неприятна.

6. Използвайте дезодоранти и антиперспиранти, с цел да намалите миризмата на тялото

Намирането на верния дезодорант или антиперспирант може да помогне доста в напъните ни да ограничим телесната миризма.

Ако търсите да купите дезодорант или антиперспирант в локален разбъркан магазин, козметичен магазин или онлайн, потърсете пресни съставки като масло от лимон, мента и чаено дърво, защото е известно, че устоят по-дълго. Винаги носете дезодорант със себе си, в случай че е допустимо.

Може да ви помогне да избегнете погледи, изпълнени с нежелано любознание, заради казуса с миризмата на тялото ви, и ще остане неосезаем, оставяйки след себе си единствено свежа, освежаваща миризма.

7. Носете леки, комфортни и дишащи облекла

Изборът да носите практични, дишащи и комфортни облекла ще помогне доста за казуса ви с телесната миризма, както и за настроението ви.

Изхвърлете неуместното облекло, което ви е карало да се потите неконтролируемо, когато седите на значими срещи, и вместо това изберете дишащи материи.

Това сигурно е един от най-хубавите препоръки по какъв начин да намалите телесната миризма.

Памукът, ленът и други естествени тъкани разрешават на потта да се изпарява от кожата; и не позволявайте на бактериите да се развъждат по повърхността на кожата ви.

Избягвайте облекла, направени от материали като найлон, полиестер и коприна, защото те улавят потта върху кожата и предизвикват миризма на кожата.

8. Бръснене или кола маска, в случай че е належащо

Проучванията демонстрират, че след бръснене и епилация, понижава доста казуса с изпотяването. Космите в действителност са отлично място за размножаване на бактериите, тъй че премахването им взема решение огромна част от алтернативата с миризмата на тялото и потта.

Вижте още:

Как да понижим миризмата на тялото? – Обобщение

Не забравяйте, че генетиката, стресът и някои медицински положения могат да повлияят доста на положението на миризмата на тялото ви.

Така че, в случай че наподобява, че казусът с телесната ви миризма продължава дълго време или стане сериозен, консултирайте се с доктор.

Не забравяйте да пиете задоволително вода, с цел да постигнете равнището на хидратация, и се откажете от газираната вода и безалкохолните питиета.

За вашето лично здраве и битка с неприятната телесна миризма е целесъобразно да се опитате да се откажете от навиците да пиете алкохол и да пушите.

Това също може да ви помогне да намалите проблемите си с изпотяване. Освен това мийте косата си всеки ден с натурален шампоан, в случай че изпуска неприятна миризма заради струпване на химикали и пот.

Използвайте спрей за коса, в случай че косата ви стартира да мирише неприятно след дълъг ден или подготовка.

Имайте поради, че това не са трайни решения. Съветите за битка с телесната миризма работят единствено в случай че ги следвате постоянно. Няма потребност да се срамувате от това, защото всички хора и животни се потят и изпускат телесна миризма.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР